Site news

Práva ke kurzům

Práva ke kurzům

by Admin User -
Number of replies: 0

Práva a přístup k materiálu na Běhounkovi

Problematickou částí užití serveru jsou přístupová práva k jednotlivým předmětům (kurzům). Následující text se snaží celou situaci vysvětlit a zpřehlednit.

Přístup na server behounek.fjfi.cut.cz

Díky narůstajícímu počtu studentu a růstu administrace s tím spojené byl server nataven tak, aby se ověřoval proti uživatelské databázi FJFI. To pro nové studenty a zaměstnance FJFI, kteří neměli vytvořen účet dříve, znamená, že k přihlášení na server mohou (musejí) užít uživatelské heslo a jméno které používají k poště FJFI. Aktivace konta FJFI čí změna hesla je možná na následující stránce http://it.fjfi.cvut.cz/account.html (viz Odkazy Aktivace kontaZměna hesla uživ. účtu)

Správce serveru nepřiděluje žádná práva ke kurzům, to je v kompetenci vyučujících

Práva ke kurzům

V systému existují čtyři druhy ověřování přístupu k jednotlivým kurzům:

1. Přístup všem: příkladem je předmět MMD, kdy kdokoli včetně uživatelů typu host (Guest) muže k materiálům volné přistupovat. Takový kurz je označen ikonkou .

2. Přístup všem s klíčem: příkladem je předmět BAF, kdy je přístup podmíněn klíčovým slovem (heslem). Heslo poskytuje vyučující předmětu.

3. Přístup studentům: příkladem je předmět ZPSP, kdy podmínkou přístupu je zápis uživatele (bud jím samým, nebo učitelem kurzu). Kurz nemá žádnou ikonku. Pokud není povolen samo-zápis, žádejte o přístup vyučující předmětu.

4. Přístup studentům s klíčem: příkladem je kurz ERASMUS, kdy podmínkou přístupu je zápis studenta, který navíc musí znát heslo. Heslo i zápis poskytuje vyučující.


Správce serveru

T. Vrba